Удаленный доступ

moto

Member
Теж саме, політика компанії Дахуа незрозуміла. Буду спілкуватися з керівництвом та з підрядниками, щодо можливого переходу до іншого виробника.

В даний час 64 камери - це дуже й дуже мало. Можливо, 10-20 років тому, це було забагато, та мало хто міг собі дозволити стільки встановити, але в теперішній час, 64 камери можуть встановити лише на 1 поверх будівлі.

Техпідтримка VidiMost.com

Спеціаліст
Команда форуму
Так справа у тім що ми платимо за обладнання, не малі кошти. Вони за ці кошти повинні підтримувати доступ до всіх пристроїв. Щодо мого випадку, так у мене 130 реєстраторів і більше тисячі камер. І все це лягло. На разі нові об'єкти вже будемо закуповувати Hikvision
Ви купили айфон - заплатили за Icloud, якщо вам не вистачає безкоштовного місця. Так само і з Гугл. Купили ноутбук - купили Windows, Microsoft Office, 3dMax, Archicad. Чому ви тут готові платити, а систему безпеки знецінюєте. Переходьте на Hikvision і отримаєте теж саме з HikCentral. В вашому випадку це як купити круту машину і не платити гроші, щоб її заправити, вибачте за порівняння. Програмне забезпечення для великих систем завжди коштує гроші, це не тільки в цій сфері.

Спеціаліст
Команда форуму
І в чому логіка, якщо я плачу кошти за ваш продукт, а підтримки ПО не маю, стає питання - нащо такий продукт. Dahua захотіла гррошейпідняти, так вона зробила все навпаки, ми шукаємо альтернативу! Мені вже надано вказівку керівництвом - більше це обладнаня не закуповувати.
Так, поцікавтесь ринком, поцікавтесь скільки ПЗ Hanwha, Axis коштує.

Спеціаліст
Команда форуму
Ви самі себе чуєте? Якщо б Ви купили близько тисячі камер, і всі вони перестали працювати в один момент, просто так, перестали. Яка Ваша реакція? І щоб вони запрацювали треба виплатити (90000*10) (10 це приблизно) компьютерів = це.... 900000 грн.??? Вони десь з Марсу приземлились?
Вони не перестали працювати, система ваша працює. Повідомлення про те, що виробник більше не буде обслуговувати старі застосунки публікувались ще з 2020 року.

Спеціаліст
Команда форуму
Чи можливо отримати офіційний запит?
Можна, є сайт виробника, напишіть їм. Це не офіційний ресурс. Тут зібрались спеціалісти для обговорення рішень, проблем, характеристик пристроїв. Ми ведемо цей ресурс на благодійній основі, ми не спонукаємо тут купувати у нас щось і не рекламуємо себе, зробили для того, щоб ви могли ділитись вашим досвідом.

Спеціаліст
Команда форуму
Не має проблеми? У мене люди залишились без роботи. У моніторингового відділу немає доступу до камер, які ми купляли. Немає проблеми?
Хто вирішує - звичайний чи незвичайний? Якщо ви не бачите проблеми, то я Вам можу продемонструвати
Була б моя воля, я б вам все дав безкоштовно, це не наші забаганки, а тенденція ринку і політика виробників.
Більше того старі застосунки працюють, якщо пристрій додати по ip-адресі. Вам ніхто не забороняє купити у провайдера білу адресу і прокинути порти на пристрої. Але ви вже готові відмовитись від усього і дуже сильно обурені, бо вам виробник заборонив використовувати хмару в старих застосунках.
Я не використовую хмару зовсім, вважаю що правильна система повинна бути побудована на тунелях, статиках і тд тп.

Спеціаліст
Команда форуму
Можна й без білої адреси - тимчасово я побудував мережу через безкоштовний сервіс ZeroTier.
VPN тунелей багато, можна, але я маю на увазі, щоб зробити і не залежати від сторонніх ресурсів, бо це він поки безкоштовний, а потім стане платний і знову будуть обурені люди, що і тут на них намагаються заробити.

moto

Member
Так білий IP теж не безкоштовний, так що й тут на них намагаються заробити. Питання лише в ціні білого ІР та ВПН. Що дешевше!?

DmitryPolt

Member
Була б моя воля, я б вам все дав безкоштовно, це не наші забаганки, а тенденція ринку і політика виробників.
Більше того старі застосунки працюють, якщо пристрій додати по ip-адресі. Вам ніхто не забороняє купити у провайдера білу адресу і прокинути порти на пристрої. Але ви вже готові відмовитись від усього і дуже сильно обурені, бо вам виробник заборонив використовувати хмару в старих застосунках.
Я не використовую хмару зовсім, вважаю що правильна система повинна бути побудована на тунелях, статиках і тд тп.
Проброс портів не варіант - небезпечно. Тим паче в нинішніх умовах. Проброс портів, як відкрите вікно для домушників. А є об'єкти де встановлені сервери для обробки транзакцій, не дуже перспектива в разі зламу. Дякую. Думаємо над вирішенням проблеми

Останнє редагування:

Спеціаліст
Команда форуму
Проброс портів не варіант - небезпечно. Тим паче в нинішніх умовах. Проброс портів, як відкрите вікно для домушників. А є об'єкти де встановлені сервери для обробки транзакцій, не дуже перспектива в разі зламу. Дякую. Думаємо над вирішенням проблеми
Потрібно розділяти мережі, бажано для систем безпеки окрему мережу робити.

Зверху